На свято Василія, що відзначають 14 січня, у місті Вашківці, відбувся традиційний щорічний Міжнародний фестиваль «Вашківецька Маланка».

Під час заходу вулицями міста пройшлися гурти у масках та маланковій переберії. Серед персонажів цьогоріч можна було побачити Шреків, героїв мультфільму «Астерікс та Обеліск», орків, Білих Ходаків – персонажів серіалу «Гра престолів», гуцульських мольфарів, індіанців, а також велетенську фігуру Свині, яка приїхала із Горбової та багато інших.

Подивитися на унікальну та масштабну Переберію приїхали сотні людей із різних регіонів України.

Від приміщення міської ради до площі біля Будинку культури проїжджали десятки маланкових гуртів та груп. Кожна з них була яскравою та приносила море емоцій і позитиву гостям фестивалю.

Всі охочі мали змогу сфотографуватися зі своїми улюбленими персонажами.

Після представлення колективів дійства розпочалась урочиста частина заходу, на початку якого всі присутні віддали данину шани загиблим Героям Небесної Сотні та Героям Операції Об'єднаних Сил.

На урочистості завітали  родини Героїв Небесної Сотні з усіх куточків України спільно із заступником голови обласної державної адміністрації Мирославом Заячуком, керівництво Вижницького району – голова районної ради Михайло Андрюк та голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голови місцевих рад району.

Представники родин Героїв Небесної Сотні у виступах закликали присутніх не покидати Україну, піднімати Україну тут, у своїх рідних містах: " Адже наша держава ніколи не стояла на колінах. Треба жити за Україну в Україні...".

Відтак, на присутніх чекала концертна програма фольклорних аматорських колективів та маланкування по кутах - з "купанкою", купанням козаків у річці та театралізованим дійством.