Сьогодні, 23 січня, відбулася офіційна зустріч керівництва Вижницького району з делегацією відділення Австрійського Червоного Хреста з найбільшої провінції Австрії - Нижня Австрія.

До складу австрійської делегації входять керівник міжнародного відділу Товариства Червоного Хреста Австрії Вальтер Хайек та представники регіонального відділення в Нижній Австрії - Едуард Трампуш, Йоганнеса Абеншперг-Траун , Хріста Шімбьок.

На зустрічі, також, були присутні генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус, голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Мирослава Островецька та голова Вижницької районної організації Товариства Червоного Хреста Ольга Майстрюк.

В ході зустрічі, очільники районної влади Михайло Андрюк та Руслан Сенчук презентували гостям Вижницький район, розповіли про його особливості та роботу соціальної і медичної сфер району. Йшлося, також, і про діяльність на теренах району Товариства Червоного Хреста та його роль в соціальному захисті людей літнього віку.

Голова районної ради Михайло Андрюк акцентував увагу присутніх на налагодженій співпраці Вижниччини із закордонними колегами із Польщі та Румунії в освітній і культурній галузях, а також, в галузі безпеки. Зокрема, розповів про реалізовані проекти на теренах району та обмін досвідом в цих сферах.

Відтак, гості мали можливість оглянути Вижницьку гімназію, яка збудована ще за часів Австрійської імперії, Вижницької центральної районної лікарні та лікарні Товариства Червоного Хреста у смт.Берегомет.

По завершенні зустрічі, обговорено можливі аспекти налагодження співпраці між Вижниччиною та провінцією Нижня Австрія.