Сьогодні, 21 лютого, відбулося засідання чергової XХVІІ сесії районної ради. Головував на засіданні очільник районної ради Михайло Андрюк.

В роботі пленарного засідання взяли участь депутати обласної ради Андрій Андрюк та Михайло Чорней, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук та керівники установ, підприємств і організацій району, голови місцевих рад району та громадськість.

Перед роботою сесії проведено День депутата, де завідувач юридичного відділу районної ради Ксенія Голобуцька поінформувала депутатів про деклараційну кампанію, яка триває до 1 квітня 2019 року.

Відтак, у ході пленарного засідання було розглянуто 20 питань порядку денного та питання «Різне», які були попередньо опрацьовані на профільних комісіях районної ради.

Депутати заслухали звіт голови Вижницької райдержадміністрації Руслана Сенчука про виконання програм економічного і соціального розвитку, бюджету Вижницького району за 2018 рік та делегованих районною радою повноважень та звіт Кіцманської місцевої прокуратури про проведену роботу за 12 місяців 2018 року.

Також, депутатами райради прийнято ряд районних програм, зокрема - Програму підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2019-2021 роки, Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги та підтримки комунального некомерційного підприємства «Берегометський центр ПМСД» Вижницької районної ради на 2019-2021 роки та Районну Програму підвищення ефективності діяльності відділення інспекторів прикордонної служби «Фальків» відділу прикордонної служби «Красноїльськ» Чернівецького прикордонного загону на 2019-2021 роки.

Крім того, розглянуто ряд питань щодо спільної власності територіальних громад сіл, селища міст району та затверджено ряд документів щодо організації підготовки і проведення XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю.

В результаті своєї роботи депутати ухвалили проекти рішень з усіх питань порядку денного з внесеними змінами та доповненнями.