Вчора, 26 лютого, на базі Вашківецької міської ради об’єднаної територіальної громади відбулося спільного виїзного засідання Координаційної ради при голові районної ради та підсумків роботи ДРАЦС.

Розпочалось засідання із вітального слова голови райради Михайла Андрюка та голови райдержадміністрації Руслана Сенчука. У своєму виступі Михайло Андрюк наголосив на важливості проведення таких засідань та поінформував присутніх щодо роботи органів місцевого самоврядування Вижницького району у 2019 році.

         Відтак, на засіданні обговорили питання про співпрацю органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади щодо створення умов для розвитку культури, сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості, національно-культурних традицій населення. Своїми думками з цього приводу поділились голова Вашківецької міської ради ОТГ Микола Перч та начальник відділу культури РДА Наталія Додяк.

         На завершення, начальник Вижницького  районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції  у Чернівецький області Людмила Матіос поінформувала про підсумки роботи Вижницького ДРАЦС та виконкомів місцевих рад Вижницького району за 2018 рік та перспективи розвитку на 2019 рік, а начальник Вижницького РВ УДМС у Чернівецький області Анатолій Андрюк розповів про Порядок оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 25.03.2015 року №302.

         На засіданні були присутні начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук, заступник начальника Головного територіального управління з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Іван Гринюк, голови місцевих рад та старости населених пунктів району.