Сьогодні, в перший день весни, в залі засідань районної ради проведено спільну нараду з аграріями та бджолярами району за участю голови районної ради Михайла Андрюка та заступника голови райдержадміністрації Юрія Татарина, який курує даним напрямком роботи.

На порядку денному розглянуто питання охорони праці при виконанні весняно-польових робіт, проведено консультування щодо умов відшкодування за придбання посадкового матеріалу та сільськогосподарської техніки через Ощадбанк, а також більш детально обговорено питання правового регулювання системи захисту рослин, порядку проведення заходів державного нагляду в сфері насінництва і розсадництва, вимог до застосування, зберігання, транспортування пестицидів та агрохімікатів, а також порядку реєстрації та ветеринарно-санітарні вимоги до пасік і дії бджолярів у випадку масової загибелі бджіл. Крім того роз’яснено пункти Постанови КМУ від 30.01.2019 р. №110 та розпорядження Чернівецької ОДА від 06 лютого 2019 року № 112-р «Про затвердження Порядку та календарного плану використання коштів обласного бюджету, передбачених у 2019 році на виконання заходів з реалізації Комплексної програми підтримки розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2017-2022 роки»

В ході наради учасники мали можливість обмінятися думками, отримати корисні поради від доповідачів з проблемних питань бджільництва, застосування пестицидів. Організатори наради й надалі планують згуртовуватись навколо спільних проблем та питань щодо обробки полів та садів аграрними компаніями з дотриманням норм та правил згідно з вимогами закону.


Автор: Вижницька РДА