20 березня, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук провів розширену  нараду за участю заступника голови районної ради Сергія Вірсти, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, державних установ та представників органів місцевого самоврядування.

Перед початком наради всі присутні вшанували хвилиною мовчання воїнів, котрі загинули за останні п’ять років, тримаючи оборону на східних рубежах України.

Начальник Вижницького райуправління Держпродспоживслужби Іван Стратійчук розповів про порядок проведення перевірок суб’єктів господарювання наголосивши, що позапланову перевірку фахівці їхньої установи здійснюють на підставі обгрунтованої скарги споживача щодо виявлення порушення. Тому закликав свідомих громадян, які виявили протерміновані чи неякісні товари в місцевих магазинах або інші порушення споживчих прав звертатись до Держспживслужби з обгрунтованою заявою, яка стане підставою для позапланової перевірки та накладення відповідальності на порушника. Також доповідач розповів про відповідальність за порушення норм при проведенні обробки полів агрохімікатами.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Сергій Фуркал доповів про підготовку та опрацювання списків виборців згідно з вимогами, встановленими Законом України «Про державний реєстр виборців». Зазначив, що на території району сформовано 41 дільнична виборча комісія та за попередніми списками в районі налічується 45093 виборця. Крім того директор  Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк наголосила, що 30-31 березня центр працюватиме повний робочий день (з 09:00 до 18:00) та буде готовий забезпечити правовою консультацією та надати юридичну допомогу всім, у кого виникнуть проблеми щодо реалізації виборчого права.

Також на нараді йшлося про роботу центрального відділення поштового зв’язку м.Вижниця. Присутні заслухали доповідь начальника відділення Наталії Фраюк та висловили ряд зауважень та пропозицій щодо покращення якості роботи сільских відділень та листонош.

Насамкінець головні розпорядники районних програм прозвітували про їх виконання перед присутніми.