Впродовж двох днів (21-22 березня) на Вижниччині серію майстер-класів із петриківського розпису провела Заслужений майстер народної творчості України Тетяна Анатоліївна Гарькава зі своїми учнями – студентами Дніпропетровського театрально-художнього коледжу та Дніпровського національного університету ім.О.Гончара.

Візит гостей запланований в рамках перебування в Чернівецькій області та презентації виставки петриківського розпису «Наступність поколінь» в культурному центрі «Вернісаж» у Чернівцях.

Художники дали майстер-класи учням у Берегометській школі мистецтв імені Одарки Киселиці, Іспаській школі мистецтв, Вижницькій школі-інтернат  імені Н. Яремчука, студентам у Вижницькому коледжі прикладного мистецтва імені В. Шкрібляка, на кафедрі декоративно-образотворчого мистецтва Чернівецького Національного університету ім. Ю. Федьковича.

Своїми враженнями від Вижничиини гості поділилися під час зустрічі із головою райдержадміністрації Русланом Сенчуком та головою районної ради Михайлом Андрюком. Тетяна Гарькава та її учні, зачаровані карпатською природою, відзначили, що Вижниччина – неймовірно красива і можливо тому тут так багато обдарованих дітей, які вміють і люблять творити прекрасне. Адже всі учні, де проводився майстер-клас із петриківського розпису, виявили неабияку вправність та на відмінно справилися  із завданнями. Захоплення у гостей викликало також відвідування музею коледжу прикладного мистецтва, де зберігаються роботи випускників навчального закладу. Тетяна Гарькава  відзначила високий рівень виконання студентами робіт та наполегливо рекомендувала добиватись для вижницького різьбярства включення його до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

В свою чергу керівництво району надало ряд пропозицій для подальшої співпраці, зокрема організацію спільного пленеру влітку та майстер-класів у літніх таборах, онлайн уроків через скайп-зв’язок у школах мистецтв району, участі у районному фестивалі «Калинові обереги», тощо. За високий рівень організації просвітницького туру петриківського розпису та якісне проведення майстер-класів, популяризацію петриківського розпису на Вижниччині Руслан Сенчук вручив гостям подяки райдержадміністрації.

Автор:Вижницька РДА