26 березня 2018 року задля розширення і поглиблення дружніх партнерських відносин щодо забезпечення розвитку територіальних громад Вижницького району Чернівецької області та Косівського району Івано-Франківської голови обох районних рад підписали угоду про співпрацю, після чого, впродовж 6 місяців, в рамках Конкурсу ініціатив карпатських громад від асоціації «Єврорегіон Карпати - Україна", реалізовувався спільний проект Вижницької та Косівської районних рад "Налагодження транскордонного партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону". Підсумком якого, стало підписання 28 вересня 2018 року угоди про партнерство і співпрацю між Вижницькою районною радою та містом Легіоново.

Тож, аби наповнити практичним змістом укладені угоди про співпрацю голова районної ради Михайло Андрюк вів переговори із колегами з Польщі. На початку грудня 2018 року, а саме 2 та 3 числа, відбулася робоча зустріч очільника представницької влади району із президентом міста Легіоново Романом Смогоржевським. Тоді ж було обговорено перспективи подальшої співпраці, зокрема, йшлося про співробітництво в галузі безпеки і польськими колегами було презентовано роботу місцевої пожежної охорони та проведено огляд відповідної техніки.

Відтак, після проведених переговорів, Михайло Андрюк спільно із начальником Вижницького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області Олександром Ткачем 29 грудня 2018 року перебували з робочим візитом у місті Легіоново (Польща).

Тоді ж, відбувся обмін досвідом в боротьбі із надзвичайними ситуаціями між Вижницьким районним сектором Управління ДСНС України у Чернівецькій області та Місцевою пожежною частиною міста Легіоново. Та по завершенню зустрічі Місцевою пожежною частиною міста Легіоново передано ключі та відповідні документи на пожежний автомобіль STAR 266 GBA 4/16 Вижницькому районному сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

А вже 15 січня 2019 року, біля адміністративного будинку, з метою підвищення захисту населених пунктів Вижницького району від вогню, відбулася офіційна урочиста передача пожежного автомобіля STAR. З цієї нагоди на Вижниччині перебувала офіційна делегація з Легіоново на чолі із президентом міста Романом Смогоржевським. Також, на урочистості завітали начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк, голова Косівської районної ради Павло Ванджурак, голова Вижницької міської ради ОТГ Олексій Чепіль, голова Мигівської сільської ради Василь Мудрак, депутати районної ради та громадськість.

Автомобіль «Star» вміщує 4 тонни води та характеризується підвищеною прохідністю, що дуже важливо для роботи у гірському регіоні. Окрім цього, від Управління ДСНС у дарунок рятувальники отримали спеціальні апарати захисту органів дихання та зору, що надають можливість вогнеборцям працювати у задимлених приміщеннях, а від місцевої влади – компресор.

Пізніше, 30 січня 2019 року, відбулася робоча зустріч керівництва Вижницького району із представниками Управління ДСНС України у Чернівецькій області з питань співпраці в галузі безпеки. Де, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук спільно із заступником голови районної ради Сергієм Вірстою обговорили із заступником начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області Андрієм Андроняком, начальним сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергієм Бабчуком та начальником Вижницького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області Олександром Ткачем подальші аспекти співпраці із Місцевою пожежною частиною міста Легіоново, в рамках укладеної Угоди про співпрацю між Вижницькою районною радою Чернівецької області (Україна) та містом Легіоново Мазовецького воєводства (Республіка Польща). Тоді було напрацьовано ряд конкретних пропозицій, які направлено на розгляд колег з Польщі.

5 березня 2019 року, на базі Мигівської сільської ради відбулося спільне виїзне засідання Координаційних рад при голові Вижницької районної ради та голові Путильської районної ради з питань місцевого самоврядування. Участь у якому взяли народний депутат України Іван Рибак, перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області Олександр Айсюк. На засіданні розглянуто ряд важливих питань, які стосуються розвитку гірських регіонів.

«Економічні, соціальні та екологічні проблеми й шляхи їх вирішення взаємопов'язані. У їх розв'язанні мають взяти участь і органи державної влади і місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання, наукові установи, громадські організації та мешканці регіону. Важливим при цьому є використання можливостей транскордонної та міжрегіональної співпраці, яку забезпечуватиме участь у європейських програмах територіальної співпраці. Треба активніше використовувати наявні механізми підтримки розвитку гірських територій через проекти розвитку.» - зауважив в своєму виступі Михайло Андрюк.

Він розповів про досвід роботи районної ради в напрямку залучення інвестицій, реалізовані проекти та напрацювання в галузі безпеки, де наголосив на важливості розвитку добровільних пожежних частин на гірських територіях. Після чого, очільник представницької влади району спільно з першим заступником начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області Олександром Айсюком та начальником Вижницького районного сектору управління ДСНС України в Чернівецькій області Олександром Ткачем вручили документи та ключі від пожежного автомобіля STAR голові Мигівської сілської ради Василю Мудраку.