8 квітня 1944 року внаслідок Проскурівсько-Чернівецької бойової операції місто Вижниця було визволене від нацистських окупантів.

Як і щороку, так і сьогодні, в 75 річницю визволення Вижниці від фашистських загарбників представники районної та міської влади, ветерани, громадськість вшанували подвиг наших земляків біля Братської могили. Голова райдержадміністрації Руслан Сенчук закликав присутніх схилити голови у молитві за душі полеглих героїв, вшанувати хвилиною мовчання тих, чиї прізвища викарбувані на мармурі вздовж алеї та тих, хто віддав свої життя за останні 5 років, боронячи незалежність України від російського окупанта.

Звернулися до присутніх також заступник голови районної ради Сергій Вірста, Вижницький міський голова Олексій Чепіль та голова районної ради ветеранів Іван Бойко. Зокрема міський очільник розповів про кількість втрат, які понесла Україна в цілому та Вижниця зокрема у другій світовій війні та які руйнівні наслідки принесла війна. Іван Бойко подякував учасникам бойових дій (яких в районі залишилось лише семеро), ветеранам та тим, хто своєю щоденною працею пришвидшував цей день в історії. Учасники зібрання поклали квіти до Братської могили загиблих воїнів та привітали ветеранів.