Сьогодні, 10 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів було презентовано проект «Малі міста – великі враження» - конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, зокрема, зазначив, що  можливість збереження культурної спадщини, впровадження нових культурних та креативних проектів має вкрай важливе значення. Так, проект «Малі міста – великі враження» – це колосальне середовище, в якому відкривається весь потенціал нашої української культури і створюється можливість розвитку для невеликих громад. 
 
«Тому ми маємо надати цільову підтримку на реалізацію таких проектів, до яких включаються десятки тисяч людей. У минулому році було підтримано близько десяти проектів і я пообіцяв, що ми розширимо цю підтримку. Думаю, що 50 млн грн, які передбачені у цьому році, дозволять реалізувати близько ста таких подій у невеликих містах», - сказав В.Гройсман. Також він наголосив, що потрібно підтримувати місцеве самоврядування, яке є найближче до людей, а усі наші реформи спрямовані саме на людей.
 
З презентацією проекту «Малі міста – великі враження» (завантажити) виступив Міністр культури України Євген Нищук. Він, зокрема повідомив, що  вже схвалено Положення про проведення Конкурсу (читати) і 15 квітня розпочнеться прийом заявок. Переможці будуть оголошені 5 липня і саме з цієї дати розпочнеться реалізаціїя проектів, що мають завершитися до 20 листопада. Цьогорічній конкурс пройде під гаслом «Дивись, Україно!». 
 
Нагадаємо, минулого року пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Міністерства культури України. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». Конкурс підтримав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, експертною радою Міністерства культури України відібрано 8 зі 158 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною. До експертної ради конкурсу увійшов Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр СлобожанУ січні 2019 року побачило світ видання за підсумками проекту (перейти).