Сьогодні, 18 квітня, відбулося засідання чергової XХVІІІ сесії районної ради. Головував на засіданні очільник районної ради Михайло Андрюк.

В роботі пленарного засідання взяли участь Народний депутат України Іван Рибак, депутат обласної ради Юрій Гавриляк, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, керівники установ, підприємств і організацій району, голови місцевих рад району та громадськість.

Роботу сесії було розпочато з церемонії нагородження волонтерів, а також, призерів І етапу Всеукраїнської спартакіади державних службовців, організацій, установ району та депутатів районної, міських, селищної, сільських рад.

Відтак, у ході пленарного засідання розглянуто 15 питань порядку денного та питання «Різне», які були попередньо опрацьовані на профільних комісіях районної ради.

Депутатами райради прийнято ряд змін до районних програм, зокрема - районної Програми «Забезпечення призову громадян на військову службу Вижницького району на 2016-2020 роки, Програми протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку у Вижницькому районі на 2016-2020 роки, районної комплексної Програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і волонтерів, поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2017-2019 роки, Комплексної програми підтримки та розвитку діяльності Центру Червоного Хреста для медико-соціальної підтримки та реабілітації на 2017-2019 роки.

Крім того, розглянуто ряд питань щодо спільної власності територіальних громад сіл, селища міст району, затверджено звіт про виконання районного бюджету за 2018 рік та внесено зміни до районного бюджету на 2019 рік та положення щодо організації підготовки і проведення XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю.

По завершенню засідання до присутніх звернувся Народний депутат України Іван Рибак. Під час свого виступу він наголосив на важливості розвитку Вижницького району, як перспективного гірського регіону, та заявив, що надає спонсорську допомогу на проведення XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю.

В результаті своєї роботи депутати ухвалили проекти рішень з усіх питань порядку денного з внесеними змінами та доповненнями.