Сьогодні випускники шкіл приймають для себе важливе рішення-ким стати? Як вибрати серед професій ту, з якої розпочнеться трудовий шлях? Це хвилює кожного старшокласника. 

Зробити вдалий вибір-значить знайти своє місце в житті. За роки навчання  учні мають змогу ознайомитися  з професіями в школі, в колі сім’ї, знайомих, друзів, відвідавши установи та організації. 

З метою профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді та в рамках проведення Весняного марафону професій Вижницька  районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості провела  турнір знавців професій «Калейдоскоп професій» в приміщенні НВК «Берегометська гімназія»  Його мета – розширення і поглиблення знань про професії та їх зміст; популяризація робітничих та затребуваних  професій; формування особистості школярів, їх соціальної зрілості; задоволення потреб молоді у професійному самовизначенні й творчій самореалізації; організація змістовного дозвілля учнівської молоді; створення сприятливих умов для реалізації її творчого потенціалу.

Турнір знавців професій «Калейдоскоп професій» відбувся за участю 5 команд:  Лопушнянської ЗОШ I-III ст. команда «Веселий фермер» та презентація професії-фермер (керівники: Ленца Н.І., Лийбюк М.П., Ленца Р.Д., директор школи Величко П.М.); Берегометська ЗОШ I-III ст. № 2 команда «Панорама» та презентація професії-туризм і готельний бізнес (керівник: Марчук Н.В., директор школи Чепига С.В.); НВК «Берегометська гімназія» команда «Адреналін» та презентація професії-лікар (керівники: Запаранюк А.І., Бердюк П.В., Гаджа С.В., директор школи Томнюк О.С.); Берегометська ЗОШ I-III ст. № 4 команда «Гламур» та презентація професії-перукар (керівник Стратій С.Д., директор школи Федорчук Г.І.); Долішньошепітський НВК команда «Розетка. Шепіт. UA» та презентація професії-електрик (керівники: Климчук  М.О., Лазорик В.Г., директор школи Баранюк Н.М.)

Переможцем цьогорічного турніру знавців професій «Калейдоскоп професій» за оцінками компетентного журі стала команда «Адреналін» НВК «Берегометська гімназія»

Усім учасникам та вболівальникам-старшокласникам бажаємо успіхів у вдалому виборі професії та подальшої співпраці в проведенні турніру у наступному році.

 

  • Автор: Вижницька районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості