Вчора, 05 травня, у Вашківецькому МБНТД відбувся районний фестиваль рідної пісні «Квітне Черемшина» імені заслуженого працівника України, композитора, автора всесвітньовідомої пісні «Черемшина» Василя Михайлюка.

Участь у фестивалі брали вокальні ансамблі малих форм, тріо, дуети та солісти віком до: 16 років; 30 років; та 30 років і старші. Вони виконували по дві пісні українською мовою: одна – із творчої спадщини композитора Василя Михайлюка, а друга – композиторів рідної краю.

Вже стало доброю традицією збиратися у Вашківцях та відзначати кращих представників збереження та розвитку народних мистецтв Вижниччини, а також, всіх тих, хто не байдужий до музичних традицій рідного краю та шанує і популяризує духовну спадщину Василя Михайлюка. Так, 4 сесією Вижницької районної ради прийнято положення про однойменні районні премії ім. Георгія Гараса та ім. Василя Михайлюка.

З цієї нагоди, до Вашківців завітав заступник голови районної ради Сергій Вірста, він і вручив однойменні нагороди за заслуги у 2018 році.

«Щиро вітаю всіх, хто не уявляє свого життя без мистецтва та музики. Співайте, творіть, виражайте себе, показуйте в мистецтві всю свою сутність!» - наголосив у своєму виступі Сергій Вірста.