8-9 травня в районі відбулася низка пам'ятних та святкових заходів, присвячених Дню пам'яі та примирення та Дню перемоги над нацизмом.

Зокрема, ввечері 8 травня на площі Героїв Майдану у Вижниці провели щорічну акцію «Перша хвилина миру», під час якої учасники акції виклали з палаючих лампадок слово «МИР» та згадали хвилиною мовчання жертв Другої світової війни. Наступного дня, 9 травня, у Вижниці та в інших населених пунктах району відбулися мітинги реквієм, урочистості та покладання вінків і квітів до пам’ятників, обелісків, пам’ятних знаків і місць поховань полеглих за Батьківщину з нагоди 74-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися в усіх населених пунктах району.

Районний захід розпочався урочистою ходою учасників до Братської могили загиблим воїнам, де відбулася офіційна частина дійства за участю заступника голови оайдержадміністрації Юрія Татарина, заступника голови районної ради Сергія Вірсти, Вижницького міського голови Олексія Чепіля, голови районної ради ветеранів Івана Бойка, трудових колективів району, ветеранів, громадськості. Виступи представників районної та міської влади, пісні, поезії, почесна варта, хвилина мовчання – все це вкотре нагадало присутнім, що перемога, мир та свобода, здобуті під час Другої світової війни, вартували Україні мільйонів життів та скалічених доль внаслідок воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки...