Протягом найближчих 4 місяців партнери проекту спрямують свої зусилля на відновлення та пропагування українських автентичних страв місцевої кухні західних регіонів як історичного скарбу України на рівні з національними традиціями, українським фольклором, та сучасною музикою.

Як ми вже повідомляли раніше, 7 травня, відбулось засідання Конкурсної Ради Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад, який проводиться Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад, компанії ДТЕК та ПАТ "Концерн Галнафтогаз".

Серед проектів-переможців є спільний проект «Презентація автентичної карпатської кухні як історичного скарбу України та частини кулінарної спадщини Європи», де Вижницька районна рада виступає партнерами Радехівської районної ради Львівської області, ГО «Ми в дії» та Верховинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.

Отже, коротко про проект:

Протягом найближчих 4 місяців партнери проекту спрямують свої зусилля на відновлення та пропагування українських автентичних страв місцевої кухні західних регіонів як історичного скарбу України на рівні з національними традиціями, українським фольклором, та сучасною музикою.

Основними заходами спільного проекту передбачається:

- Участь Радехівських фольклорних колективів у XVІI Регіональному фестивалі народної творчості «Калинові обереги», проведення в рамках фестивалю майстер-класів з приготування страв місцевої кухні та презентації проекту у Вижницькому районі, що проходитиме в с.Іспас Вижницького району Чернівецької області, 2 червня 2019 року;

- Відвідування Радехівськими фольклорними колективами фестивалю «Гуцульське народне дійство «Полонинське літо» 2019», що відбуватиметься в урочищі Запідок с.Верхній Ясинів Верховинського району Івано-Франківської області тривалістю, проведення в рамках фестивалю майстер-класів з приготування страв місцевої кухні та презентації проекту у Верховинському район Івано-Франківської області, 16 червня 2019 року;

- Сприяння відновленню національних традицій автентичної кухні, фольклору та створення можливості презентувати Карпатську кухню як частину кулінарної спадщини Європи (проведення розширеного «Західноукраїнського фестивалю “Куховарня RadoFest”», 27-28 липня 2019 року в м. Радехів Львівської області), підбиття підсумків проекту;

- Знайомство представників партнерів проекту з соціально-економічним та культурним потенціалом своїх партнерів;

- Створення унікального гастрономічного туристичного маршруту між сусідніми регіонами Львівщини, Івано-Франківщини та Буковини, шляхом участі у регіональних фестивалях.