22 травня в Україні відзначають 158-ту річницю від дня перепоховання українського письменника, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. 

На честь пам’ятної дати на площі Героїв Майдану, біля пам’ятника Кобзарю відбулися урочисті збори та церемонія покладання квітів.

Вшанувати пам'ять Кобзаря прийшли голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, заступник голови районної ради Сергій Вірста, Вижницький міський голова Олексій Чепіль, начальник відділу культури райдержадміністрації Наталія Додяк, громадськість міста.

Також, сьогодні до Дня Європи в Україні Ігор Мерещук - вчитель фізики Вижницької ЗОШ І-ІІІ ст. та відділ культури Вижницької РДА розробили квест для учнівської та студентської молоді "ВИЖНИЦЯ ЄВРОПЕЙСЬКА". Сектор з питань молоді та спорту та молодіжна ініціатива В.І.П. Вижниці, також, долучилися до проведення квесту.

Перед початком виконання квестових завдань зранку, в районному БДЮТ учасники ознайомилися з фотовиставкою "Голодна Симфонія". Відтак, розпочали виконання квестових завдань. Фініш та нагородження переможців відбулося біля пам'ятника Тарасу Шевченку під час мітингу з нагоди Дня перепоховання Кобзаря.

Додатково:

Тарас Шевченко помер 10 березня 1861 року. На кошти друзів 13 березня його було поховано на Смоленському кладовищі в Петербурзі. У квітні домовину з прахом Т.Г. Шевченка, згідно із заповітом, перевезено в Україну, а 22 травня перепоховано на Чернечій горі поблизу Канева.