Сучасне, доступне приміщення та європейський рівень надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Відтепер жителі Вижниччини отримуватимуть свідоцтва про народження, шлюб, довідки чи витяги з реєстрів не у звичному відділі ДРАЦС, а у оновленому сервісному центрі – «Ореn sрасе». 

У приміщенні все зроблено для зручності громадян: працівники надаватимуть послуги за принципом єдиного вікна, тут же встановлено платіжний термінал, аби громадяни не витрачали час на похід до банківської установи, а для малечі, яка чекатиме батьків, які оформлюють відповідні документи, організували невеличкий куточок із іграшками та розмальовками. «Дуже приємно, що сучасні центри з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану ми відкриваємо не лише обласних центрах, а й у невеликих містах і містечках. Таким чином робимо послуги найбільш зручними та доступними для кожного громадянина не залежно від того, де він проживає», - зазначає Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції Ірина Дубиківська. 

Це вже другий «Ореn space», який працюватиме у Чернівецькій області. « У жовтні минулого ми відкрили «Open space» у Сторожинці. Нині - у Вижниці. Наше завдання, щоб кожен буковинець мав можливість отримати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану швидко та якісно. Загалом тут надаватимуть 14 таких послуг», - каже керівник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук.


У оновленому відділі ДРАЦС сьогодні ще й святкували ювілейне весілля. Вижничани Орися та Василь відзначали 30-річчя подружнього життя. Тож від усіх гостей «Open space» отримували вітання та подарунки. 

Завітали на відкриття в.о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк, народний депутат України Іван Рибак, керівництво району Михайло Андрюк та Руслан Сенчук, голова міської ради Олексій Чепіль та громадськість.