З початком літа більшість людей починають планувати свої відпустки, а ми активно працюємо над дослідженням гуцульських одягових традицій у Вижницькому районі.


Викладачі та студенти Вижницький коледж прикладного мистецтва імені В.Ю.Шкрібляка опрацьовують наукові джерела, музейні та приватні колекції, етнографічні польові матеріали, тощо. Роблять все, аби якнайширше розповісти про традиційну моду жителів досліджуваних населених пунктів Вижниччини – сіл Виженка, Чорногузи, Іспас та міста Вашківці.

Також, до нашого дослідження в рамках проекту Одягові традиції Гуцульщини долучився талановитий хлопець з Вижниччини, який зумів досягнути світової слави та став відомим музикантом, учасник гурту KAZKA - Дмитро Мазуряк.
Дмитро охоче поділився з нами своїми сімейними світлинами, де можна побачити як одягалися жителі села Іспас на початку ХХ століття, і не тільки. Цим самим підтримав нашу ініціативу створити етнографічну виставку адаптовану для осіб з вадами слуху.
Хорошу справу можете зробити і ви – долучившись до кампанії #realKAZKA, яка розпочалась разом із благодійним фондом Таблеточки.
Кожен може перерахувати 50 гривень та одним з перших почути «Пісню Сміливих Дівчат»! Та головне — дати шанс онкохворим дітям перемогти хворобу.
Ми — варті більшого, і все в наших руках. Приєднуйтесь! Разом ми можемо перемогти все. І навіть рак! ❤️
#карпатські_ініціативи_в_дії
https://realkazka.org/

Детальніше про перебіг реалізації спільного проекту - ТУТ.