Сьогодні, 20 червня, відбулося засідання чергової XХІХ сесії районної ради. Головував на засіданні очільник районної ради Михайло Андрюк.

В роботі пленарного засідання взяли участь депутат обласної ради Андрій Андрюк, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, керівники установ, підприємств і організацій району, голови місцевих рад району та громадськість.

У ході пленарного засідання розглянуто 12 питань порядку денного та питання «Різне», які були попередньо опрацьовані на профільних комісіях районної ради.

Депутатами райради прийнято ряд змін до районних програм, зокрема - до комплексної Програми розвитку інформаційної та видавничої галузей Вижницького району на 2018-2020 роки, районної Програми створення позитивного іміджу та контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету підприємств, установ, організацій, СГД, фізичних осіб Вижницької об'єднаної державної податкової інспекції головного управління ДФС у Чернівецькій області «Партнерство заради добробуту» на 2016-2020 роки, та було затверджено Положення про порядок надання адресної матеріальної грошової допомоги у рамках Районної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2019-2021 роки за рахунок коштів районного бюджету.

Крім того, розглянуто ряд питань щодо спільної власності територіальних громад сіл, селища міст району, затверджено звіт про виконання районного бюджету за І-й квартал 2019 року та внесено зміни до районного бюджету на 2019 рік та Кошторису витрат на організацію підготовки і проведення XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю.

В результаті своєї роботи депутати ухвалили проекти рішень з 10 питань порядку денного з внесеними змінами та доповненнями. Два проекти рішення не були підтримані за браком 1 голосу.