Вчора, 25 червня, у Трускавці розпочався триденний IV Форум місцевого розвитку (25-27 червня, м. Трускавець), організаторами якого є Львівська обласна рада, Асоціація ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – УКРАЇНА» та Асоціація Місцевих Рад «Ради Львівщини».

Карпатський прорив: партнерство задля розвитку – провідна ідея форуму, покликана об’єднати зусилля Карпатського регіону, центральних і місцевих органів влади задля отримання пілотної програми підтримки Українських Карпат у фінансовій перспективі Європейського Союзу 2021-2027 років.
Форум зібрав понад 400 учасників – представників виконавчої та законодавчої влади, місцевого самоврядування, закордонних гостей та партнерів, дипломатичного корпусу, бізнесу тощо.
Зокрема, Вижниччину на форумі представляють голова районної ради Михайло Іванович Андрюк, голова райдержадміністрації Ruslan Senchukта голови Вижницької й Вашківецької міських ОТГ Олексій Чепіль та Микола Перч.
Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин офіційно відкрив IV Форум місцевого розвитку. Та зауважив, що протягом трьох днів на учасників чекають 20 панельних дискусій з понад 80-ма спікерами.
«Щиро радий вітати Вас на IV Форумі місцевого розвитку, локація – місто Трускавець. Тут створено усі можливості попрацювати ці три дні над питаннями розвитку Карпат та поділитися роздумами і кращими практиками на тему співпраці мереж і партнерства. Врешті – ми дискутуватимемо ці дні і на нові для нашого Форуму економічні теми.» - сказав він.
Тож учасники форуму мали змогу вчора подискутувати на теми - розвитку українських регіонів крізь призму євроатлантичної інтеграції; лісового господарства в Карпатах; ефективної взаємодії між владою, бізнесом та громадами – що є запорукою сталого економічного розвитку; інвестиційних проектів у сфері альтернативної енергетики та енергозбереження; інструментів фінансування проектів розвитку; кращих практик міжрегіональної співпраці в рамках проекту «Змінимо країну разом»; локальних виробників і гастротуризму як драйверів розвитку територій. 
Під вечір було проведено Загальні збори членів Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”, де заслухано звіт про роботу інституції та обговорено головні аспекти подальшої діяльності Асоціації.
На завершення першого дня IV Форуму місцевого розвитку за особистий вклад у розвиток Карпатського регіону голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин урочисто вручив відзнаки «Лідер розвитку Карпат». 
А за налагоджену співпрацю й реалізацію спільних проектів з популяризації історико-культурної спадщини Карпатського регіону спеціальну відзнаку «Партнерство в Карпатах» отримали: голова Косівської районної ради Павло Ванджурак та голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.
«Спільно зможемо більше! Дякую Лідерам розвитку Карпат за зусилля, спрямовані на досягнення Карпатського прориву!», - наголосив ініціатор IV Форуму місцевого розвитку Олександр Ганущин.
«Роздинкою» вечора стала міні-презентація проектів про Одягові традиції Гуцульщини з показами одягу в стилі нео-фольк від Вижницький коледж прикладного мистецтва імені В.Ю.Шкрібляка та Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ та інтерактиву від Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини
Та про це детальніше згодом.