Вчора, 26 червня, в залі засідань районної ради відбулося чергове засідання Громадської ради при Вижницькій райдержадміністрації за участю керівника апарату райдержадміністрації Миколи Фуштея та керуючого справами районної ради Георгія Івоняка. 

Представники інститутів громадянського суспільства розглянули звіт голови Громадської ради Василя Іванчука, доповнивши звітами про власну громадську діяльність та вирішили опублікувати загальний звіт про роботу Громадської ради в засобах масової інформації. Відтак, ознайомились зі змінами до Постанови КМУ від 03.11.2019 року №996, які вступили в дію в травні цього року, та прийняли рішення доручити робочій групі розробити Положення про Громадську раду при Вижницькій райдержадміністрації відповідно до затверджених змін. Напрацьоване Положення Громадська рада має намір затвердити ще до закінчення своєї каденції у вересні поточного року.

Крім того, на виконання вимог вищезгаданої Постанови Кабміну представники громадськості висунули свої пропозиції щодо включення до складу ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів з обрання нового складу Громадської ради при Вижницькій райдержадміністрації.

Також громадськістю піднято ряд важливих питань життєдіяльності району, зокрема негативні наслідки від обробки полів пестицидами, вирішення питання дуалізму права власності на земельні ділянки та землекористування, реформи в Товаристві Червоного Хреста, покращення умов для сімейних лікарів та пацієнтів, створення музею у Вижниці, відновлення автобусного маршруту Вижниця-Косів, тощо.