Верховенство права, унітарність та неподільність держави, державна українська мова, визнання найбільшими цінностями людини, її життя і здоров’я, честі і гідності, недоторканності і безпеки – це одні з основоположних канонів існування України, які закріплені її Основним Законом – Конституцією. 

Відзначення Дня Конституції впродовж 23-ох років після її прийняття може сприйматись по-різному, але кожен має погодитись, що цей документ є основоположним для існування нашої держави та встановлює правила, які є необхідними для нормального функціонування держави Україна.

Напередодні державного свята у райцентрі відбулися урочисті збори, присвячені Дню Конституції та Дню державної служби України. Перед початком зібрання керівник апарату райдержадміністрації Микола Фуштей, заступник голови районної ради Сергій Вірста та заступник Вижницького міського голови Сергій Колотило поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, відзначивши вагомий внесок Кобзаря в процес державотворення. 

Після вітальних промов окремих держслужбовців відзначено обласними та районними грамотами. 

Насамкінець присутні переглянули низку документальних фільмів про видатні постаті Пилипа Орлика, Михайла Грушевського, Тараса Шевченка, а також добірку короткометражних фільмів з Миколайчук-фесту, який щорічно проходить у Вижниці.