Підготовка до XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю, який проходитиме  у Вижниці 30 серпня-01 вересня виходить на фінішну пряму. 

Так, сьогодні, 16 серпня, в сесійній залі Вижницької районної ради відбулося виїзне засідання оргкомітету з питань підготовки та проведення фестивалю за участю в.о.губернатора області Михайла Павлюка, голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, в.о.голови Вижницької райдержадміністрації Юрія Татарина, голови Вижницької райради Михайла Андрюка, Вижницького міського голови Олексія Чепіля, депутатів обласної ради, керівників обласних та районних відділів, установ та організацій, які задіяні до організації Гуцул-фесту.

Під час засідання йшлося про підготовчі заходи, які вже виконані та піднято ряд проблемних питань, які потребують вирішення. Зокрема, директор-розпорядник фестивалю Сергій Вірста зазначив, що бюджет дійства затверджений в сумі 1 млн. 490 тис. грн. та розповів про основні його статті видатків. Крім того зазначено, що до Вижниці завітає ряд міжнародних делегацій з Латвії, Польщі, Румунії, Болгарії, Чехії, Молдови, Бразилії, а також представники не лише гуцульських регіонів України, а й гості з інших областей.  Для зручності у фестивальні дні буде збільшено кількість та частоту автобусних рейсів, а однією з «фішок» заходу стане встановлення рекорду України щодо найбільшої кількості осіб, вбраних у гуцульські кептарі на одній локації.

Присутніх ознайомлено з детальною програмою проведення фесту, піднято проблемні питання щодо ремонту під'їзних доріг до міста, забезпечення біовбиральнями, підключення необхідних потужностей електромереж та інші.

За результатами засідання дано ряд доручень, рекомендацій та пропозицій та встановлено терміни їх виконання.