Напередодні – Дня незалежності України – у Вижниці провели урочистий захід за участю очільників районної та міської влади, працівників установ та організацій, громадськості та гостей-учасників мотофестивалю «Шлях мольфара-2019. Примівник».

Після слів вітань голова районної ради Михайло Андрюк вручив найвищі районні нагороди - «За заслуги перед Вижниччиною». 
Зокрема, цьогоріч найвищі відзнаки району отримали:
- Тамила Торшина
- Софійчук Михайло Матейович
- Іванчук Дмитро Степанович
- Татарин Василь Миколайович

Крім того, відзнаками Верховної ради України "За заслуги перед Українським народом", були нагороджені:
- Наталка Андрицуляк
- Марія Ісопчук
- Микола Бойко

В рамках урочистостей відбулося й відкриття цьогорічного фестивалю мототуризму Шлях мольфара 2019 "Примівник". Зокрема, засновник Олександр Басараба відзначив, що Вижниччина вже всьоме гостинно приймає мотолюбителів та надихає своїми гірськими краєвидами та привітною атмосферою і для присутніх учасники фесту підготували особливе привітання – показове маневрування на мотоциклі. За результатами якого, кращих відзначено спільними грамотами райради та райдержадміністрації.
Сьогодні урочисті заходи також були проведені в Банилові, Берегометі та Вашківцях.
Нагадуємо, що в неділю, 25 серпня, святкування головного державного свята на Вижниччині продовжиться. Зокрема, о 15:00 год. на стадіоні «Черемош» футболісти розігруватимуть Кубок району, а о 16:00 год. на площі Героїв Майдану відбудеться святковий концерт за участю вокалістів району (організатор - Вижницький районний будинок культури).