29 серпня 2019 року у залі засідань Вижницької районної ради відбулася щорічна конференція працівників освіти Вижницького району.

На традиційну серпневу конференцію педагогів завітали представники всіх освітніх закладів району, керівники організацій та служб Вижниччини, органів місцевого самоврядування, голови батьківських комітетів. Свято разпочалося з вшанування пам’яті наших героїв, друзів, однодумців і колег та покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку, загиблим воїнам та до могил воїнів-героїв АТО.

У роботі конференції брали участь і виступили з вітальним словом:

Михайло Іванович Андрюк - голова Вижницької районної ради;

Юрій Дмитрович Татарин - виконуючий обов’язки голови Вижницької районної державної адміністрації;

Михайло Георгійович Андрич - начальник відділу освіти Вижницької районної державної адміністрації ;

Ярослав Семенович Борсук, голова райкому профспілки працівників освіти Вижницького району.

На серпневій конференції заслухали начальника відділу освіти Вижницької районної державної адміністрації, Михайла Георгійовича Андрича з доповіддю на тему: «Про підсумки розвитку освітньої галузі району у 2018/2019 навчальному році та завдання на 2019/2020 навчальний рік».

З питань функціонування навчально-виховного процесу виступили:

Чепига Світлана Василівна, директор Берегометської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, з доповіддю на тему: « Мобільність учителя – запорука успіху Нової української школи»;

Зварич Настасія Василівна, завідуюча Банилівського закладу дошкільної освіти з доповіддю «Реалії дошкільного життя і перспективи розвитку»;

Бердюк Людмила Дмитрівна, заступник директора з виховної роботи Берегометської ЗОШ І-ІІІ ст.№4, керівник районного методичного об’єднання класних керівників, з доповіддю на тему: «Патріотичне виховання - провідна складова освітнього процесу»;

Никифоряк Дмитро Михайлович, голова Вижницького районного осередку ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка, який запропонував освітянам спільно продовжити пошукову роботу над вивченням історії рідного краю, героїчного минулого та сьогодення.

Голова Винжицької районної ради Михайло Іванович Андрюк та виконуючий обов’язки голови Вижницької районної державної адміністрації Юрій Дмитрович Татарин, за високий професіоналізм та з нагоди початку нового навчального року, вручили вчителям премії імені Юрія Федьковича та спільні грамоти Вижницької районної ради та Вижницької районної державної адміністрації.

За високий професіоналізм та надання інструктивно-методичної допомоги працівникам закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти району Вижницька районна рада та Вижницька районна державна адміністрація вручили подяки керівникам організацій, служб, органів місцевого самоврядування.

За сумлінну працю, досягнуті успіхи у навчанні і вихованні підростаючого покоління начальник відділу освіти районної державної адміністрації Андрич Михайло Георгійович та завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Ковдриш Володимир Федорович вручили грамоти відділу освіти Вижницької районної державної адміністрації та районного комітету профспілки працівників освіти і науки.

            Під час проведення конференції з художніми номерами виступили Вихованці Берегометського ЗДО №3 «Барвінок», учні Банилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Івана Діяконюка, Коритненської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Лукавецької ЗОШ І-ІІІ ступенів .

            По завершенні конференції відбулася інструктивно-методична нарада для заступників директорів закладів загальної середньої освіти Вижницького району, яку провели завідувач районного методичного кабінету Ковдриш Володимир Федорович та методисти районного методичного кабінету.

Джерело: http://eduvzn.gov.ua/