30 серпня, під керівництвом голови Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини Івана Шкіндюка та голови ГО Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитра Стефлюка, було проведено спільне засідання Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини та Управи Всеукраїнського товариства «Гуцульщина,

де ґрунтовно і всебічно розглянуто надважливе питання «Про збереження районів Гуцульського регіону Українських Карпат, як окремих адміністративно-територіальних одиниць в процесі децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування».

Всі учасники засідання Асоціації та Управи підтримали Звернення та висловилися направити його до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з наполяганням зберегти усі райони Гуцульського регіону, як окремі адміністративно-територіальні одиниці, беручи до уваги соціально-економічні, історико-географічні, демографічні, етнічні та культурно-мистецькі автентичні чинники.

Також, було створено робочу групу, яка доопрацювала даний проект Звернення на основі пропозицій всіх учасників засідання Асоціації.

За дане звернення проголосували всі учасники Міжнародного Гуцульського фестивалю. Крім того, Звернення підтримала Міжнародна науково-практична конференція XXVI Міжнародного гуцульського фестивалю.