17 вересня, в.о. голови райдержадміністрації Юрій Татарин провів розширену нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками служб, установ, організацій району та за участю голів місцевих рад.

Спершу розглянуто питання підготовки підприємств, установ та організацій району до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Вижницької райдержадміністрації Валентина Швейко повідомила про проведені заходи на комунальних підприємствах району, які здійснюють теплопостачання. Зокрема, на КП «КОМ-СЕРВІС» проведено підготовчих та ремонтних робіт на суму 41,0 тис. грн., а також заготовлено палива (дров букових, відходів від лісопиляння букових, дров хвойних та мяколистяних порід) в кількості 417 м. куб.,  або 50 % від потреби на опалювальний період. Крім того, підприємство до початку опалювального періоду 2019-2020р.р. планує продовжити заготівлю дров твердої породи та провести тендерну процедуру по закупівлі палива (технологічної тріски, дров букових). По «Берегометському центру первинної медико-санітарної допомоги» при потребі дров в кількості 56 м. куб. є фактично 94,4  м. куб. або 168,6 %. По КУ «Вижницька ЦРЛ» завершено капітальний ремонт гінекологічного відділення, розпочато підготовчі роботи, пов’язані із ремонтом зовнішніх теплових  мереж, які можливо проводити власними силами. Основні роботи по капітальному ремонту мережі теплопостачання будуть проводитись підрядником  згідно із укладеним договором. Крім того з 16.09.2019 року розпочато процедури здійснення державної реєстрації, а саме реорганізації Комунальної установи «Вижницька центральна районна лікарня»  шляхом перетворення в Комунальне неприбуткове підприємство «Вижницька районна лікарня» Вижницької районної ради. Всі заклади культури району, крім Банилівської філії школи мистецтв, забезпечені дровами у повному обсязі. Для підготовки навчальних закладів відділу освіти до навчального року 2019-2020 років на поточні ремонти було придбано будівельні матеріали та виконано роботи на суму 300 тис. грн. Проведено поточні ремонти 13 котелень навчальних закладів відділу освіти та 4 навчальних закладів на пічному опаленні. На даний момент до опалювального сезону 2019-2020 року придбано 949 м. куб. дров на суму 855,7 тис. грн. або 100 % від потреби. Щодо забезпечення безпеки автошляхів у зимовий період, то по філії «Вижницький райавтодор» потреба в підсипному матеріалі складає біля 1200 тонн  піску, гравію, 175 тонн шлаку,  140 тонн солі.

Наступним не менш важливим питанням наради було питання законності дій з припинення газопостачання для побутових споживачів району. З цього приводу заслухали начальника Вижницького відділення АТ «Чернівцігаз» Олександра Рогатиновича. Доповідач повідомив, що такі відключення здійснюються на підставі доручень, даних ТОВ «Чернівцігаззбут», невиконання яких загрожує застосуванням до відділення штрафних санкцій згідно з умовами укладеної угоди між цими товариствами. Олександр Рогатинович наголосив, що споживачі природного газу зобов’язані щомісяця з 01 по 05 число подавати зручним способом показники газового лічильника ТОВ «Чернівцігаззбут» (способи подачі показників зазначені ТУТ). В разі, якщо показники не були подані споживачем, то розрахунок споживання здійснюється автоматично програмним забезпеченням і через це в платіжках може з’являтись нереальна заборгованість зі сплати за спожитий газ. Надалі, щоб виправити цю ситуацію, споживачеві необхідно звернутись із заявою та фотографією показника лічильника для відповідного коригування показника в програмі. Також, враховуючи те, що ціна на газ часто змінюється, Олександр Рогатинович порекомендував споживачам зареєструвати свій особистий кабінет на сайті 104.ua, який допоможе постійно здійснювати контроль за станом розрахунків за спожитий газ.

Важливе оголошення зробила головна лікарка КЗ «Берегометський  ЦПМСД» Таміла Козоріз, яка поінфомувала, що в закладі наявна в достатній кількості вакцина від дифтерії та правця і всі жителі, які більше 10 років не щеплювались від даних хвороб, мають змогу безкоштовно це зробити зараз і  захиститись від смертельно небезпечних хвороб.

Насамкінець наради, начальниця фінансового управління Людмила Кириляк повідомила про основні особливості складання бюджету на 2020 рік, які повинні бути враховані головними розпорядниками бюджетних коштів при організації цієї роботи вже найближчим часом.