Поточний тиждень розпочався із розширеної наради, яку вчора, 7 жовтня провів в.о. голови райдержадміністрації Юрій Татарин. 

В порядку денному лише актуальні питання: про проведення заходів по призову громадян на строкову військову службу протягом осіннього періоду 2019 року, про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 9 місяців поточного року та заходи щодо їх виконання, про підготовку підприємств, установ, організацій району до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

З першого питання виступив військовий комісар Вижницького РВК Сергій Колесниченко, який доповів, що в результаті проведених заходів, у команду зараховано 18 осіб, що становить 40% від планового завдання. Доповідач озвучив проміжні результати виконання осіннього призову в розрізі населених пунктів, а присутні представники міських, селищної та сільських рад надали пояснення щодо названих даних. З метою проміжного моніторингу результатів та планування необхідних заходів, вирішено провести наступну нараду з цього питання наприкінці поточного місяця.

Говорячи про виконання місцевих бюджетів, начальниця фінансового управління райдержадміністрації Людмила Кириляк повідомила, що фінансова картина виглядає не дуже привабливо, адже незабаром завершення бюджетного року і необхідно активізувати роботу по виконанню дохідної частини місцевих бюджетів, зокрема забезпечивши надходження орендної плати за землю та інших платежів. Людмила Кириляк наголосила на недопущенні виникнення заборгованості по захищених статтях видатків.

Зі зниженням температурного режиму на часі актуальним постало питання щодо початку опалювального сезону на підприємствах, в установах та організаціях району.  30 вересня в.о.голови райдержадміністрації Юрій Татарин підписав розпорядження районної державної адміністрації №169 «Про прийняття рішень щодо початку опалювального сезону 2019-2020 років у населених пунктах Вижницького району», яким передбачено, що при зниженні середньодобової температури зовнішнього повітря до +8 °C протягом трьох діб керівникам галузей освіти, культури, охорони здоров’я, рекомендовано головам місцевих рад забезпечити у межах своїх повноважень прийняття рішень про початок опалювального сезону 2019 – 2020 років. 

Присутні представники органів місцевого самоврядування доповіли про проведені заходи та прийняті рішення з цього питання. Крім того, за результатами розгляду, Юрій Татарин доручив підготувати звернення до ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» щодо підключення закладів освіти до газопостачання, а також лист щодо вивчення можливості звірки заборгованості за спожитий газ побутовими споживачами району.