Вчора, 17 грудня, у Чернівцях відбувся конкурс «Успішна пані Буковини-2019», участь в якому взяли 12 панянок - з Чернівців та районів Чернівецької області. 

«Це вже 17-й такий конкурс у Чернівцях. Але цьогоріч ми змінили формат - розширили географію конкурсу: у ньому беруть участь не лише жінки з Чернівців, а з усієї Буковини, - розповіла Іванна Герасимчук, переможниця конкурсу «Успішна пані Чернівців-2014». -

Організували конкурс театр народних традицій «Чернівчанка» за підтримки міського голови».

Змагалися буковинки у трьох конкурсах: представленні, театральному та конкурсі талантів. На розсуд поважного журі, до складу якого входили тільки чоловіки (депутати міської й обласної рад, приватні підприємці), а також під бурхливі оплески залу конкурсантки демонстрували свої таланти. Вони співали, танцювали, залучаючи для підтримки цілі колективи, вправлялися у театральному мистецтві й навіть читали реп.
Незмінною і цьогоріч стала благодійна місія конкурсу, адже кошти з продажу квитків на феєричне шоу, а це 20 тисяч гривень, просто на сцені президентка Чернівецької міської громадської організації «Жіночий клуб «Успішна чернівчанка» Галина Марараш передала у благодійний фонд «Подаруй дитині життя».
Перед нагородженням зі сцени привітав усіх зі святом утвердження жіночих краси, розуму й таланту міський голова Олексій Каспрук, який зазначив, що цьогорічний конкурс підтвердив толерантність міста Чернівці, бо було залучено до участі конкурсанток з усієї Буковини.
Учасницям конкурсу було вручено призи від спонсорів, присвоєно титули, їх також нагороджено дипломами. Три особливі відзнаки – «Берегиня роду» - отримали буковинки, що виховують трьох і більше дітей. Ці нагороди вручала Юлія Сафтенко, очільниця управління культури Чернівецької міської ради, учасниця клубу «Успішна чернівчанка».

За рішенням журі, перемогу в конкурсі і гран-прі здобула Тетяна Тирон із смт. Берегомет, приватна підприємиця, депутатка Вижницької районної ради. Першою віцепані стала начальниця відділу освіти Хотинської РДА Альона Колесникова. Звання другої віцепані - у Олени Вовк, директорки центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Вижницької РДА, засновниці власного мережевого каналу «Правдиві факти».

Самі ж конкурсантки голосуванням обрали з-поміж себе переможницю у номінації «Пані Дружба». Нею стала Тетяна Незвещук-Когут, завідувачка кафедри, доцентка Чернівецького торговельно-економічного університету КНТЕУ. А приз глядацьких симпатій дістався сторожинчанці Олесі Флорескул, директорці тамтешнього Народного дому.

  • Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/uspishnu-pani-bukovini-2020-obrali-u-chernivcyah-foto-52846?fbclid=IwAR0jojgYQ6xNmDEdiDfGyrUq-2SXsA4w9GHG661iUUr2ELoDgJWrDORdjJc