Вчора, 20 грудня, відбулося засідання чергової XХХІІ сесії Вижницької районної ради сьомого скликання. Головував на засіданні очільник районної ради Михайло Андрюк.

В роботі пленарного засідання взяли участь в.о. голови районної державної адміністрації Юрій Татарин, голови об’єднаних територіальних громад та керівники установ, підприємств і організацій району, голови місцевих рад району й громадськість.

Перед роботою сесії відбулося засідання колегії районної ради, на якому затвердили порядок денний сесії та план роботи районної ради на 2020 рік.

Відтак, у ході пленарного засідання було розглянуто 14 питань порядку денного та питання «Різне», які були попередньо опрацьовані на профільних комісіях районної ради.

Депутати заслухали інформацію начальника фінансового управління районної державної адміністрації Людмили Кириляк про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік, затвердили звіт про виконання  районного бюджету за 9 місяців 2019 року та проголосували за районний бюджет на 2020 рік.

Також, депутатами райради прийнято ряд районних програм, зокрема - Програму економічного і соціального розвитку Вижницького району на 2020 рік, Комплексну програму розвитку цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації у Вижницькому районі на 2020 - 2022 роки, районну Програму соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і волонтерів, поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих  на 2020-2022 роки та внесли зміни й доповнення до Програми протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку у Вижницькому районі на 2016-2020 роки.

В результаті своєї роботи депутати ухвалили проекти рішень з усіх питань порядку денного з внесеними змінами та доповненнями.