Нині в базі Чернівецького обласного центру зайнятості зареєстровано понад 600 вакансій. Найбільше пропозицій роботи є для бухгалтерів – 52 вакансії, для молодшого і середнього медперсоналу – 43, для слюсарів різних напрямів діяльності – 34.

З огляду на кількість наших співвітчизників, які через війну вимушено опинилися за кордоном, міграційна служба передбачила можливість оформлення першого паспорта у вигляді ID-каркти для громадян України, які перебувають за кордоном і досягли 14-річного віку. Донедавна юним українцям задля цього доводилося спеціально приїздити на батьківщину й витрачати кошти на дорогу та час на очікування готового паспорта.

Звертаємо увагу випускників навчальних закладів та осіб, які планують здавати Національний мультипредметний тест, що цьогорічну сесію НМТ заплановано на 14 травня – 25 червня ( основна),

додаткова 11–19 липня. Відповідно,  реєстрація бажаючих взяти участь в сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно та 10–15 травня у додатковий період.

Послуга з одночасного оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон виявилася надзвичайно затребуваною серед українців. Адже скорочення удвічі терміну очікування готових документів під час війни стало для багатьох фактором безпеки.

Подвійною послугою одночасного оформлення двох паспортів можуть скористатися і юні українці, які досягли 14-річного віку. Для цього необхідно звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем проживання і надати такі документи:

За  розмірами паспорт громадянина України у вигляді ID-картки подібний до звичайної банківської картки. Та за кількістю переваг він не лише перевищує всі попередні зразки паспортів, що діяли на території України, а й чимало сучасних представницьких документів інших країн.

Розгрузки, ремені та сумки для наших захисників  – такий спектр замовлень для прошиття у підприємниці Лариси Зваричук, яка розвиває бізнес, заручившись підтримкою  урядової програмою єРобота «Власна справа». 

Підприємниця за кошти гранту урядової програми єРобота створила власне швейне виробництво з пошиття різних швейних виробів для потреб військових. 

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372)-55-04-61 нерідко надходять запитання щодо термінів зберігання паспортних документів під час війни.

Хочемо заспокоїти наших відвідувачів, які з різних причин не забрали  оформлені  паспорти – готові документи зберігаються у підрозділах міграційної служби за місцем подання заяв й залишатимуться там до завершення воєнного стану. Паспорти, що були оформлені у підрозділах ЦНАПу, а також – у відділеннях паспортного сервісу «ДП «Документ» на території України та закордоном, передаються до міграційної служби після завершення трьохмісячного терміну зберігання. Такі документи, якщо їх не витребують власники, також залишатимуться в підрозділах ДМС до завершення воєнного стану.

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки впроваджений з 1 січня 2016 року. Та попри досить довгий термін користування цим документом, дотепер не всі українці володіють повною перевіреною інформацією щодо процедури його оформлення, умов користування, термінів зберігання тощо. Спробуємо заповнити ці пробіли у знаннях, застосувавши бліц-формат.

Україна продовжує повертати своїх людей з російського полону. Після останнього обміну, який відбувся 8 лютого 2024 року, загалом визволено вже 3135 українців і українок. Поряд з тим, Державна міграційна служба України відновлює колишнім полоненим всі необхідні паспортні документи. Від військовослужбовців, нещодавно звільнених з полону, вже прийнято 55 заявок на оформлення ID-карток та закордонних паспортів.

Звертаємо увагу мешканців територіальних громад, які перебувають в зоні обслуговування Вижницького відділу Управління ДМС у Чернівецькій області, що вказаний територіальний підрозділ міграційної служби надає адміністративні послуги у сферах міграції:

- Оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, в т.ч.: