Станом на 29 червня 2023 року у Чернівецькій обласній службі зайнятості зареєстровано майже 600 вакансій із оплатою від мінімальної (6700 грн) до 50 тис.грн.

Понад третина вакансій із зарплатою понад 10 тис.грн, 85 вакансій із оплатою понад 15 тис.грн, на 25 вакансій пропонують зарплату понад 20 тис.грн, одна вакансія – 50 тис.грн.

Згідно ст.7 Закону України «Про громадянство України» отримати довідку про реєстрацію особи громадянином України можна, якщо:

З початку 2023 року 50 роботодавців Чернівецької області скористалися можливістю отримати компенсацію за працевлаштування 132 внутрішньо переміщених осіб. Загалом компенсація складає понад 1,5 млн.грн.

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що на період дії в Україні воєнного стану скасовано святкові неробочі дні.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, вводиться поняття мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

Назар Ориняк маючи значний досвід роботи на меблевій фабриці, займаючи посади столяра, інженера технолога, також був керівником цехів столярного, малярного та цеху обтяжки меблів, паралельно виконував обов’язки менеджера з продажу, вирішив в минулому році започаткувати власну справу. Підприємець для старту бізнесу скористався урядовою програмою єРобота «Власна справа».

За п'ять  місяців 2023 року за користування надрами для видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, надр, радіочастотних ресурсів платники податків Чернівецької області сплатили до бюджетів всіх рівнів 42,6 млн грн рентних платежів - інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. 

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що станом на 1 червня 2023 року правом на отримання податкової знижки скористалось 1325 громадян області. Загальна задекларована сума до повернення становить понад 5,5 млн. грн.