У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що за сім місяців 2023 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Буковини понад 442,2 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження цього платежу зросли майже на 77,6 млн гривень. 

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) – про це у своєму коментарі для ЗМІ повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

Підприємниця Крістіна Гайка з Чернівців впродовж 6 років займається  виготовленням продуктів здорового харчування під торговою маркою Гавра. Підприємниця скористалася урядовою програмою єРобота «Власна справа», отримала мікрогрант та запустила новий напрям діяльності - виготовлення шоколаду без додавання цукру.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, розроблену Державною міграційною службою, яка врегульовує процедуру внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян з тимчасово окупованих територій (ТОТ) України, а також територій, на яких ведуться або велися бойові дії до відповідних реєстрів. А саме:

Визначено чергових переможців урядової програми «Власна справа», які подавали заяви на отримання мікрогрантів у 11 періоді, який тривав з  19 червня по 2 липня поточного року, а також доопрацьовані заявки, подані у попередніх періодах.

Міністерство цифрової трансформації України запустило одну з найпопулярніших послуг в застосунку та на порталі «Дія». Відтепер українці можуть зручно та швидко змінити місце реєстрації без жодних черг та очікувань у держустановах.

Наразі сервісом можуть скористатися жінки, діти та чоловіки непризовного віку. Розширення послуги для чоловіків призовного віку наразі в розробці командами Мінцифри та Міноборони.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалені Верховною Радою зміни до Закону «Про імміграцію» щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства» №6516, який був ініційований Державною міграційною службою.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції» №4411, що стане суттєвим важелем впливу на неврегульованих мігрантів та сприятиме запобіганню та протидії нелегальній міграції в Україні.

30 липня, в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН.  Цей день покликаний звернути увагу на глобальну проблему, важке становище жінок, чоловіків та дітей, які стали жертвами тяжкого злочину.