Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших громадян були змушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало вагітних жінок, які народили діток уже в інших країнах. Тож наразі у них виникає чимало запитань щодо документів для малят.

Тому сьогодні пропонуємо Вам відповіді на актуальні питання, які стосуються саме документування дітей, народжених за кордоном.

Ольга Чигурян скористалася можливістю та отримала грант в рамках урядової програми єРобота  та відкрила власну справу. Вже кілька місяців Ольга підприємниця,  відкрила у центрі Чернівців кабінет із вдосконалення фізичного здоров'я людини.

На початку 2023 року підприємець Олександр Мицкан із Чернівців вирішив скористатися урядовою програмою єРобота «Власна справа»  та відкрити заклад із  продажу кави.

Один з найважчих злочинів, до якого вдається країна-агресор – примусове вивезення наших громадян на територію сусідньої країни.  Через це сотні тисяч українських громадян вимушено опиняються на ворожій території, дуже часто взагалі без жодних документів.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу України року зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що на період дії в Україні воєнного стану скасовано святкові неробочі дні, практику перенесення святкових днів, що припадають на вихідні, на наступні робочі дні та скорочення на одну годину передсвяткових робочих днів.

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що за п'ять місяців  2023 року власники землі та землекористувачі сплатили до бюджетів громад Буковини понад 185,3  млн гривень земельного податку. 

Фермерське господарство «Нік-2» на Кельменеччині працює понад 15 років, займається вирощуванням та реалізацією сільськогосподарської продукції: пшениці, ячменю, ріпаку, соняшнику, сої. На обробітку 313 га землі, є сучасна техніка для роботи в полях.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, бізнес - спільнота Чернівецької області, що працює за спрощеною системою оподаткування протягом січня-травня 2023 року перерахувала до місцевого бюджету понад 322,7 мільйона гривень єдиного податку.