З лютого 2023 року у Чернівецькій області прийнято 51 позитивне рішення  щодо виділення грантових коштів в рамках урядової програми єРобота «Власна справа». За умовами програми в області буде створено понад 100 робочих місць.

Від початку цього року підприємства регіону сплатили до казни держави 159,6 млн грн податку на прибуток, що перевищує надходження аналогічного періоду 2022 року на понад 59,1 млн грн – інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

З початку року на Буковині 846 роботодавців поінформували обласну службу зайнятості про наявність 2261 вакансії, що майже на 30% менше порівняно із січнем-квітнем 2022 року.

За чотири місяці 2023 року підприємствами та підприємцями Чернівецької області сплачено до державного бюджету майже 299,7 мільйонів гривень податку на додану вартість. Про це інформує заступник начальника  Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

З огляду на кількість наших співвітчизників, які через війну вимушено опинилися за кордоном, міграційна служба передбачила можливість оформлення першого паспорта у вигляді ID-каркти для громадян України, які перебувають за кордоном і досягли 14-річного віку. Донедавна юним українцям задля цього доводилося спеціально приїздити на батьківщину й витрачати кошти на дорогу та час на очікування готового паспорта.

Майже рік в Україні діє експериментальний проєкт, реалізований  Державною міграційною службою, щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. На сьогодні вже понад 300 тисяч українців змогли скористатися цією послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

Запроваджена рік тому можливість одночасного оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон виявилася надзвичайно затребуваною серед українців. Адже скорочення удвічі терміну очікування готових документів під час війни стало для багатьох фактором безпеки.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, впродовж січня – квітня 2023 року платники податків направили до податкової служби Буковини 58 запитів на отримання публічної інформації.

Упродовж січня - квітня 2023 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 1910,0 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2022 року на 509,5 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Головне управління ДПС у Чернівецькій області  проводить в режимі ZOOM конференцію на тему: «Новації щодо порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних»