Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області упродовж чотирьох місяців 2023 року надходження до державних цільових фондів склали 1816,1 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Які податкові (звітні) періоди у 2023 році застосовуються для платника податку на прибуток підприємств, для якого одночасно виконуються такі умови: є виробником сільськогосподарської продукції; перейшов зі спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності на загальну систему оподаткування з 01.01.2022; не обрав «особливий» податковий (звітний) період; річний дохід, визначений за правилами бухгалтерського обліку за 2022 рік, перевищує /не перевищує 40 мільйонів гривень?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що відповідно до п. 12.4 ст. 12 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до повноважень сільських, селищних, міських рад щодо податків та зборів, зокрема, належать: встановлення ставок місцевих податків та зборів в межах ставок, визначених ПКУ; прийняття рішення про встановлення місцевих податків та зборів, зміну розміру їх ставок, об’єкта оподаткування, порядку справляння чи надання податкових пільг, яке тягне за собою зміну податкових зобов’язань платників податків та яке набирає чинності з початку бюджетного періоду.

Фахівці Головного управління ДПС нагадують, що реєстр платників єдиного податку, що розміщується у відкритій та приватній частинах Електронного кабінету, містить інформацію про платників єдиного податку, яка оприлюднена, зокрема на офіційному вебпорталі ДПС: податковий номер (для юридичної особи); найменування для юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові для фізичної особи; дату (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування; ставку єдиного податку; групу платника податку; види господарської діяльності (за наявності відповідних даних); дату виключення з реєстру платників єдиного податку.

Про це поінформував начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

За словами посадовця у час війни важливо першочергово фінансувати оборонні видатки і буковинці сплачуючи 1,5 відсотки військового збору фінансово підтримують Збройні Сили України.

У січні – квітні 2023 року буковинський малий та середній бізнес сплатив до місцевої казни майже 255 млн грн єдиного податку. Цьогорічний внесок суб’єктів господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування перевищив минулорічний на 45,1 млн грн. Про інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак поінформував громадськість про виконання завдань щодо сплати податкових платежів буковинцями та бізнес – спільнотою області впродовж січня – квітня 2023 року. 

Чернівецький обласний центр зайнятості спільно з Чернівецькою обласною державною адміністрацією проводять інформаційну кампанію щодо популяризації урядової програми єРобота.

Першим кроком до оформлення ID-картки є реєстрація в «Електронну чергу». Це можна зробити тут: https://dmsu.gov.ua/services/online.html або через термінали безпосередньо в підрозділах міграційної служби (на території Чернівецької області  такі встановлені тільки в підрозділах УДМС в Чернівцях).

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, відповідно до п. 8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317) перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО. Для перереєстрації подається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) (додаток 1 до Порядку № 317) (далі – Заява) з позначкою «Перереєстрація».