З початку 2023 року 35 роботодавців Чернівецької області скористалися можливістю отримати компенсацію за працевлаштування 91 внутрішньо переміщеної особи. Загалом компенсація складає понад 900 тис.грн.

За урядовою програмою роботодавець має право на відшкодування від держави за кожного працевлаштованого переселенця по 6700 гривень впродовж двох місяців.

Іноземці та особи без громадянства, які служать або служили в Збройних Силах України, Національній гвардії або Державній спеціальній службі транспорту!

Звертаємо увагу буковинців, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що відзначення Великодня за східним та західним обрядом 09 та 16 квітня 2023 року не вплине на режим роботи обласного апарату та територіальних підрозділів  Управління ДМС у Чернівецькій області.

Уряд розширює програму єРобота на порталі Дія та запускає три нові грантові програми для ветеранів. Відтепер учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки, можуть подати заявку та отримати гранти від держави на старт чи розвиток власної справи.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців із початку повномасштабної війни в Україні на території Німеччини опинилися понад 1 мільйон вимушено переміщених українців, які потребують вирішення чимало питань з паспортними документами.

Тож сьогодні в результаті плідної співпраці Державної міграційної служби, МЗС та МВС України у столиці Німеччини у тестовому режимі розпочинає свою роботу відокремлений підрозділ ДП «Документ».

Подали заяву на оформлення ID-картки чи паспорта для виїзду за кордон?  Ви завжди можете перевірити стан готовності своїх документів. Як? Просто скористайтеся онлайн-сервісом на сайті ДМС  "Перевірка стану оформлення документів" (https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html), переваги якого уже оцінили мільйони українців!

Впродовж трьох періодів подачі документів (з 1 лютого по 12 березня 2023 року) 19 буковинців отримали позитивне рішення на отримання мікрогранту в рамках урядової програми єРобота.

17 підприємців будуть розширювати свій бізнес, двоє – відкриють власну справу. Підприємці планують реалізувати свої бізнес-ідеї відкривши центр лазерної косметології, нову точку продажу кави, продуктовий магазин, кав'ярню-крамницю, а також планують розширити міні-кафе, магазин по реалізації автозапчастин, надавати стоматологічні послуги та послуги з ландшафтного дизайну. Є ряд ідей щодо розширення та збільшення обсягів швейного виробництва.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до пункту 1 статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні реєстратори розрахункових операцій зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував громадськість, що платники Буковини на початок березня 2023 року заборгували єдиного соціального внеску понад 249,1 мільйон гривень.

Начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак поінформував громадськість про виконання завдань щодо сплати податкових платежів буковинцями (бізнес – спільнотою та громадянами) впродовж першого кварталу 2023 року.