Впродовж 2022 року 65 безробітних м.Чернівців, Герцаївщини та Кельменеччини залучалися до громадських робіт соціального спрямування. 13 безробітних та шукачів роботи здійснювали супровід осіб з інвалідністю по зору, 40 працювали із соціально вразливими верствами населення, 12 займалися інформуванням населення про можливість отримання субсидій та здійснювали технічну обробку документів.

Витяг про місце проживання – одна з найпопулярніших довідок, яка необхідна під час запису дитини до садочка чи школи. Раніше, щоб отримати цю «довідку про прописку», потрібно було йти до ЦНАПу чи органу реєстрації. Тепер завдяки співпраці Мінцифри, МВС та ДМС України, її можна оформити за 1 хвилину на порталі Дія.

Для цього необхідно:

Через повномасштабну війну, розв’язану росією рік тому, за межами України опинилися декілька мільйонів наших громадян, значна кількість яких перебуває там взагалі без паспортних документів або з такими, термін дії яких вже закінчився. Це створює чималі незручності як для самих громадян, так і для органів місцевої влади.

Вже зовсім скоро школярів України чекає Національний мультипредметний тест та вступна кампанія-2023.

Цьогоріч сесію НМТ заплановано на період з 5 по 23 червня. Додаткову сесію НМТ проведуть з 11 до 24 липня 2023 року. Реєстрація осіб для участі в основній сесії мультитесту триватиме з 3 квітня до 3 травня.

Тому ми нагадуємо юним українцям, яким виповнилося 14 років та які планують вступати до вищих навчальних закладів, про необхідність обов'язково подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки.

З початку року послуги Чернівецької обласної служби зайнятості отримали 421 внутрішньо переміщена особа. Більшість осіб звернулися до Чернівецької філії – 296 осіб, до Дністровської філії – 101 особа, та 24 – до Вижницької філії.

Написання прізвища та імені особи як в ID-картці, так і в закордонному паспорті громадянина України, здійснюється українською мовою з транслітерацією латинськими літерами, яка є невід’ємною їх складовою.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до підпункту 3.1.2 пункту 3.1 розділу ІІІ Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів передачі даних, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 № 1057, РРО повинен, зокрема,

Впродовж січня-лютого 2023 року соціальними послугами Чернівецької обласної служби зайнятості скористалися 4143 особи, з них мали статус безробітного 3145 осіб, це на 57,6%  (на 4271 особу) менше, ніж у січні-лютому 2022 року.

Про це роз’яснюють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Дані зміни згідно наказу Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 січня 2023 року за № 60/39116 (зі змінами), який опубліковано в Офіційному віснику України від 02.02.2023 № 11 (далі – наказ Мінфіну № 463).Даний Наказ набирає чинності з 01.04.2023 року.

В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Вже понад 200 тисяч українців змогли скористатися цією зручною послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.