Чи є платником земельного податку ФОП – платник ЄП за земельні ділянки, земельні частки (паї), які надавалися їй як ФО (право власності оформлено на ФО) та використовуються за призначенням для провадження господарської діяльності?

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що у січні  2023 року власники землі та землекористувачі сплатили до бюджетів громад Буковини понад 26,9  млн гривень земельного податку.

Державна міграційна служба нагадує про необхідність вчасно обміняти ID-картку та закордонний паспорт у разі виникнення таких обставин, як:

Коментуючи надходження військового податку в о начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан подякувала всім буковинцям котрі чесною сплатою податків проявляють свій патріотизм та фінансово підтримують Збройні Сили України.

Відсутність реєстрації місця проживання не може бути підставою для відмови в оформленні першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки чи обміну документа у зв’язку з завершенням його терміну дії. Однак за відсутності «прописки» власнику першого паспорта не буде автоматично присвоєний Реєстраційний номер облікової картки платника податків.

В рамках Державної урядової програми на створення або розвиток власного бізнесу Чернівецький обласний центр зайнятості спільно з представниками Чернівецької військової обласної адміністрації впродовж лютого 2023 року проведе семінари «Мікрогранти: практичні навики щодо написання бізнес-планів».