Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно п. 291.4. ст. 291 Податкового кодексу України:

перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій  області роз’яснюють, у зв’язку з прийняттям Закону України від З0 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відбулися зміни у заповненні чеків для платників єдиного податку.  

Днями, податкова служба Буковини провела для представників бізнес – спільноти та консультантів з ведення бухгалтерського обліку робочу зустріч щодо питань застосування норм Закону України №3219. 

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій  області  інформують, Державна податкова служба України розробила черговий відеоролик для суб’єктів господарювання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

В даному відео роз’яснюється, який захист та гарантії надає фіскальний чек споживачам від недоброчесних продавців.

Відеоролик «Фіскальний чек – гарантія захисту прав споживача» розміщений на сайті ДПС за покликанням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/podatkoviy-audit/zastosuvannya-rro-prro/videouroki-ta-animatsiya-rro-prro/8537.html

 

Упродовж січня - липня 2023 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 3579,2 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2022 року на 776,4 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій  області  інформують, Державна податкова служба  України розробила черговий відеоролик для суб’єктів господарювання щодо правил застосування РРО при торгівлі через інтернет.

У відео можна дізнатись як працювати через інтернет без касового апарату та без порушень законодавства.

Відеоролик «Про застосування РРО при торгівлі в інтернеті» розміщений на сайті ДПС за покликанням:  https://tax.gov.ua/diyalnist-/podatkoviy-audit/zastosuvannya-rro-prro/videouroki-ta-animatsiya-rro-prro/8555.html

Підприємець Роман Канєв за фахом економіст, має досвід роботи у сфері послуг, а ще має пасіку. Щоб розвивати власну справу, чоловік взяв учать в урядовому проєкті «єРобота» і нині реалізовує свою бізнес-ідею.

         Бджільництво – прибуткова справа, переконаний підприємець. Адже мед – унікальний продукт. Його цілюща сила відома здавна, як і лікувальні властивості інших продуктів бджільництва, зокрема, прополісу, пилку тощо. Тож і попит на мед завжди є.

У 2023 році до обласної служби зайнятості звернулися та отримували послуги понад 740 внутрішньо переміщених осіб. Працевлаштовані – більше 200.

Усі суб’єкти господарювання, які перейшли чи обрали спеціальну групу оподаткування за ставкою 2 відсотки з 1 серпня 2023 року повернуться на довоєнні умови, це передбачено нормами Закону України № 3219 від 30.06.2023 року – про це у своєму коментарі для ЗМІ повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесено зміни з 01.08.2023, зокрема, до підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), який доповнено новим п. 9 прим. 1 щодо особливостей переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.