Підприємниця Крістіна Гайка з Чернівців впродовж 6 років займається  виготовленням продуктів здорового харчування під торговою маркою Гавра. Підприємниця скористалася урядовою програмою єРобота «Власна справа», отримала мікрогрант та запустила новий напрям діяльності - виготовлення шоколаду без додавання цукру.

Визначено чергових переможців урядової програми «Власна справа», які подавали заяви на отримання мікрогрантів у 11 періоді, який тривав з  19 червня по 2 липня поточного року, а також доопрацьовані заявки, подані у попередніх періодах.

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/)

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалені Верховною Радою зміни до Закону «Про імміграцію» щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства» №6516, який був ініційований Державною міграційною службою.

Фахівців державної служби, бухгалтерів, інженерів, а також водіїв, торгівельних представників, слюсарів, мулярів та монтажників сьогодні шукають роботодавці м.Чернівці. Таких вакансій понад 80.

Серед роботодавців, які терміново потребують працівників державні установи, комунальні та приватні підприємства. Для підбору необхідних  працівників, організовуються ярмарки вакансій.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції» №4411, що стане суттєвим важелем впливу на неврегульованих мігрантів та сприятиме запобіганню та протидії нелегальній міграції в Україні.

В умовах воєнного стану контроль за дотриманням міграційного законодавства іноземцями, що перебувають на території нашої країни, є спільною справою міграційної служби, органів місцевого самоврядування та всіх українських громадян, які володіють інформацією щодо іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території нашої країни.

Олексій Дмитрієнко з с.Мамаївці реалізував свою мрію завдяки урядовій програмі єРобота «Власна справа», започаткував з дружиною сімейний бізнес - виготовлення меблів за індивідуальним замовленням клієнтів.

Грантові кошти підприємець використав для облаштування офісу-магазину. Частину грантових коштів підприємець витратив на закупівлю сировини, обладнання та рекламу.

19 липня 2023 року об 11.00 год у Чернівецькій філії Чернівецького обласного центру зайнятості за адресою м.Чернівці, вул.Воробкевича 37 відбудеться ярмарок вакансій з підбору працівників.

Чи обов’язково СГ (в т.ч. платникам єдиного податку), які здійснюють роздрібну торгівлю пивом (в т.ч. виключно пивом), для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями обладнувати місце торгівлі РРО/ПРРО?