Центр бізнес-освіти Київської ТПП спільно з Інститутом підтримки економіки WiFi (Австрія) оголошує набір учасників на Програму навчання та ділового партнерства «Україна-Австрія: експорт у країни ЄС» – Група 2018.

Днями було підписано декларацію про створення Карпатської стратегії. Це макрорегіональна стратегії ЄС, метою якої є розвиток Карпатського регіону чотирьох країн: України, Польщі, Угорщини та Словаччини. В Україні з 1993 року діє постійний проект Єврорегіон Карпати – Україна, що об’єднує чотири карпатських області України, а також аналогічні регіони Польщі, Словаччини та Угорщини. Члени цієї Асоціації реалізовують спільні проект та спільно вирішують типові для усіх проблеми.

Про пріоритети проекту, основні поточні ініціативи говоримо із виконавчою директоркою Єврорегіону Карпати – Україна Галиною Литвин.

Інформуємо Вас про початок роботи Програми ЄБРР IQ energy в напрямку фінансування енергомодернізації житла в багатоквартирних будинках з ОСББ. При підтримці ЄБРР один з партнерів програми IQ energy, ОТП Банк, розробив кредитний продукт для ОСББ, який спрямований на фінансування широкого спектру енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках, які включають теплоізоляцію огороджувальних конструкцій, модернізацію систем опалення, в тому числі встановлення лічильників тепла, індивідуальних теплових пунктів, встановлення енергоефективних вікон та багатьох інших заходів.

Зазначена ініціатива ЄС розрахована на 2018-2020 роки з бюджетом 375,6 млн. євро. Учасники можуть брати участь у широкому спектрі проектів, допомагаючи вирішувати складні ситуації в Європі, зокрема, надавати допомогу у запобіганні стихійних лих або відновлюваних роботах, сприяти роботі центрів шукачів притулку, допомагати у вирішенні соціальних проблем в громадах тощо.

Серед проектів-переможців є спільний проект Вижницької та Косівської районних рад «Налагодження транскордонного партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону».

Інститут політико-правових та релігійних досліджень у 2018 році до Дня юриста проводить Національний конкурс наукових робіт «Роль молоді у розвитку парламентаризму в Україні».

У Трускавці в рамках III Форуму місцевого розвитку обговорили можливості транскордонної співпраці для регіональних проектів.

На платформі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку, що є структурним елементом Української асоціації районних та обласних рад, запрацював розділ «Розвиток гірських територій Українських Карпат».

7 червня розпочато прийом заявок на конкурс “Кращі практики молодіжної роботи в Україні-2018”.

Про старт проекту оголосили під час прес-конференції в Укрінформ, участь в якій взяв заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, керівник проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини"Олена Урсу та координаторка Програми "Молодіжний Працівник" Анна Острікова.

З метою, інформування про реалізацію заходів спільного проекту Вижницької та Косівської районних рад "Налагодження транскордонного партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону" та презентації досягнутих напрацювань, в соціальній мережі Facebook створено офіційну групу проекту - Одягові традиції Гуцульщини