За працевлаштування учасників бойових дій роботодавці можуть отримати компенсації. У 2024 році Чернівецька обласна служба зайнятості компенсувала 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці трьом роботодавцям за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа УБД на посади: продавець-консультант, електромеханік, водій автотранспортних засобів.

Роботодавці, які беруть на роботу вразливі категорії безробітних, можуть отримати повну або часткову компенсацію єдиного внеску або мінімальної заробітної плати.  Зокрема, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю або передпенсійного віку, одного з батьків, хто виховує дитину до 6 років або дитину з інвалідністю, а також молодь на перше робоче місце.

Також діє компенсаційна програма за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тис.грн (15 мінімальних заробітних плат), для ІІ групи – 71 тис.грн (10 мінімальних заробітних плат). Роботодавцям, в межах цієї програми, компенсуються витрати на придбання: меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.

Ознайомитися з переліком компенсацій можна на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/kroavd або за телефоном 0372950211 проконсультують фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості.