RDPA developed a set of expert materials on "Development of mountain areas in the context of decentralization"

Фахівці Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «U-LEAD з Європою» підготували збірку матеріалів з питань розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації. Збірка відображає не тільки український досвід, а й шляхи  розвитку гірських територій в країнах ЄС.

 Завантажити

Рекомендації з підготовки проектів розвитку територіальних громад - видання підготовлено Асоціацією міст України в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення
місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується за підтримки USAID.
Зміст посібника є відповідальністю Асоціації міст України і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Переглянути посібник можна - ТУТ.

Посібник “Підприємництво для майстрів: як перетворити своє ремесло на успішний бізнес” розрахований на майстрів-початківців та досвідчених майстрів, які хочуть покращити підприємницький бік своєї справи.

У ньому коротко описані такі основні теми:

Маркетинг і ціноутворення. Як просувати своє ремесло і досягати максимальних результатів
Легалізація бізнесу. Реєструємо ФОП
Онлайн-канали для продажів в Україні і закордон: основні майданчики і їх особливості
Проблеми е-торгівлі рукотворами
Як здійснювати продажі та пересилки виробів за кордон.

Посібник упорядкований в квітні 2018. Відповідальність за його зміст несе ГО «Український центр інтелектуального розвитку». Викладена у ньому інформація не обов’язково співпадає з позицією Європейського Союзу.

Переглянути посібник можна - ТУТ.

Посібник з підготовки заявок на фінансування проектів розвитку інженерної інфраструктури територіальних громад - Представлений матеріал адаптований до потреб українського користувача в рамках навчання представників Міністерства економіки України та Міністерства регіонального розвитку і будівництва України, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та агенцій регіонального та місцевого розвитку Запорізької та Закарпатської областей, організованого проектом партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток» протягом 2007-2008 р.р.

Переглянути посібник можна - ТУТ.

     „П’ять вдалих кроків до європейського проекту” - публікація в рамках проекту «Підтримка локальних спільнот України в залученні європейських фондів», співфінансованого МЗС РП в рамках Програми „Польська Допомога 2009”
        Партнери проекту:
Інститут Східноєвропейських Досліджень www.fo rum -eko no micz ne.pl
Львівський центр науково-технічної і економічної інформації – www.cstei.lviv.ua

Переглянути посібник можна - ТУТ