Під керівництвом голови районної ради Михайла Андрюка, сьогодні відбулося засідання позачергової 13 сесії Вижницької районної ради 8 скликання.
Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв України, які віддали своє життя захищаючи рідну землю.?
За рішенням колегії райради, яка відбулася перед сесією, на порядок денний сесії було винесено розгляд 8 питань.
Одним з першочергових питань порядку денного, було про безоплатну передачу нерухомого майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вижницького району в комунальну власність Путильської селищної територіальної громади, а саме: - адмінбудинок районної ради (гаражі, котельня та інше), який знаходиться за адресою: 59100, Україна, Чернівецька область, смт. Путила, вул. Українська,180.
Також, за рішенням сесії, було внесено зміни до Районної комплексної програми розвитку місцевого самоврядування Вижницького району на 2022-2024 роки та затверджено звіт про виконання районного бюджету Вижницького району за І квартал 2022 року й уточнено показники районного бюджету Вижницького району на 2022 рік.
Крім того, прийнято низку рішень, які забезпечуватимуть нормальну життєдіяльність Вижницького району, серед них: про діяльність Вижницької районної ради та розподіл окремих обов’язків працівників виконавчого апарату в період дії воєнного стану та щодо розвитку добровільної пожежної охорони, популяризації добровільного пожежного руху та добровільних формувань цивільного захисту на території Вижницького району.
З усіх питань прийнято відповідні рішення.
Участь у роботі сесії взяли начальник Вижницької районної військової адміністрації Михайло Чорней, голови місцевих рад, керівники силових та безпекових служб району.