Під час першої зустрічі голова районної ради Михайло Андрюк з представниками МНО Save the Children обговорили можливість створення цифрових навчальних центрів в територіальних громадах Вижницького району й оглянули окремі навчальні заклади.
А вже цього тижня отримано перші результати цієї співпраці - і вже в трьох територіальних громадах Вижниччини: Вижницькій, Банилівській та Вашківецькій, роздано портфелі з необхідним канцелярським приладдям та художні книги дітям з числа внутрішньо-переміщених осіб, які прожовжують своє навчання у школах нашого району.
Так, найближчими днями такі ж портфелі та книги отримають й решта дітей, які здобувають середню освіту в навчальних закладах інших шести територіальних громад Вижницького району.
Довідково:
Save the Children- міжнародна неурядова організація, що здійснює свою діяльність з 1919 року в більше, ніж 120 країнах світу. Працює в Україні з 2014 року, насамперед у сферах захисту дітей, освіти та дитячої бідності, реагуючи на гуманітарну кризу за допомогою заходів спрямованих на зниження вразливості дітей та їхніх сімей, зосереджуючись на найбільш уразливих групах населення.