17 листопада у приміщенні Вижницької районної ради відбулась урочиста передача техніки для місцевих рятувальників.
На захід завітали - перший заступник начальника Головного управління ДСНС Роман Воронко, голова Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар та голова Вижницької територіальної громади Олексій Чепіль.
Як зазначив Михайло Андрюк, голова Вижницької районної ради, - Вижницький район з 2018 року тісно співпрацює з містом Легіоново Мазовецького воєводства Республіки Польща, а в доробку парнерства є реалізовано декілька спільних проєктів, як в галузі освіти та культури, так і в галузі безпеки. Також, він передав вітання від президента міста Легіоново Романа Смогоржевського та начальника добровільної пожежної команди міста Легіоново Томека Вишнецького.
Відтак, в рамках налагодженої співпраці, сьогодні, від добровільної пожежної команди міста Легіоново передано для потреб 4 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС спеціальний автомобіль “Nissan Terrano”.
До слова, це вже другий автомобіль, який передають пожежники Легіоново на озброєння колег з Вижниччини. У 2019 році Вижницький район отримав пожежний автомобіль STAR 266 GBA 4/16, вмістимістю 4 тони води та з високою прохідністю, що особливо важливо для гірських населених пунктів.
Також задля ефективної роботи рятувальників від Вижницької міської територіальної громади працівникам Служби порятунку району передали квадрокоптер. Його рятувальники зможуть у подальшому використовувати для моніторингу ситуації при різного роду надзвичайних подіях на території Вижницького району.