Починаючи з 2002 року районна рада утворила комунальне підприємство «Вижницьке госпрозрахункове проектно-виробниче, архітектурно-планувальне бюро», яке знаходиться за адресою: м.Вижниця вул. Героїв Майдану,1 (1 поверх).

Аналогічне підприємство районної ради діє і в смт.Путила – «Путильське госпрозрахункове проектно-виробниче, архітектурно-планувальне бюро», що знаходиться за адресою: смт.Путила, вул.Українська,180 (1 поверх).

Дані комунальні підприємства надають широкий спектр послуг з виготовлення проектної документації та архітектурного планування житлових будівель, малоповерхових житлових будинків для садового, дачного та індивідуального будівництва, громадських будівель та споруд, культових споруд, реконструкції будівель і споруд, розробка проектів інтер’єрів та дизайну.

Крім того, ними надаються послуги з будівельного проектування та конструювання, підготовки документів для складання договорів, представлення інтересів замовника, надання консультацій, підбір високоефективних проектів і проектних рішень на стадії складання завдань на проектування, розробки паспортів кольорового вирішення фасадів, будівель, споруд.

Додатково, вони можуть виконувати посередницькі функції в питаннях проектування, будівництва, реконструкцій та ремонту, зберігання і використання технічного і реєстраційного архіву, видача довідок, викопіровок, платежів і копій за матеріалами технічного і реєстраційного архівів підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, а також громадянам.