Ще в жовтні минулого року зародилася співпраця між Вижницькою районною радою та міжнародною неурядовою організацією Save the Children.
Після чого на території району було створено цифровий навчальний центр на базі Іспаської гімназії Вижницької міської ради, а в територіальних громадах Вижниччини було роздано портфелі з необхідним канцелярським приладдям та художні книги дітям з числа внутрішньо-переміщених осіб, які прожовжують своє навчання у школах нашого району та дітям з малозабезпечених сімей.
Відтак, протягом певного часу Вижницькою районною радою продовжувалися перемовини з представниками МНО Save the Children щодо реалізації нових проєктів на території нашого району, і як результат в адмінприміщенні Банилівської сільської територіальної громади, де також функціонуватиме ЦНАП, буде облаштовано дитячий куточок з розвиваючими іграми та можливістю проведення занять з психосоціальної підтримки для діток.
 
З цього приводу, вчора заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста спільно з представниками МНО Save the Children поспілкувалися з головою Банилівської громади Василем Соломком та передали йому необхідний для облаштування куточку інвентар.
 
Довідково:
Save the Children- міжнародна неурядова організація, що здійснює свою діяльність з 1919 року в більше, ніж 120 країнах світу. Працює в Україні з 2014 року, насамперед у сферах захисту дітей, освіти та дитячої бідності, реагуючи на гуманітарну кризу за допомогою заходів спрямованих на зниження вразливості дітей та їхніх сімей, зосереджуючись на найбільш уразливих групах населення.