Сьогодні, біля підніжжя символічної братської могили "Борцям за волю України", що на околиці рівня міста Вижниця, відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, Дня створення армії УПА, Дня територіальної оборони України та Дня ветерана. Адже сьогоднішній день увібрав у собі цілу низку визначних пам'ятних дат з історії нашої держави.
Розпочалось дійство з церемонії покладання квітів до підніжжя пам'ятного хреста. Відтак, відбувся молебень за всіма загиблими захисниками, які в різні часи віддали свої життя за свободу та незалежність України. Після чого, присутні хвилиною мовчання вшанували їх світлу пам'ять.
 
З вітальними словами до громадськості звернулися заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста, перший заступник начальника районної військової адміністрації Микола Федорощак та Вижницький міський голова Олексій Чепіль.
 
Завершилось дійство молитвою за Україну у виконанні народного аматорського чоловічого хору с.Іспас під керівництвом Сергія Глушківського.